0% geladen

Ontdek de meest innovatieve en duurzame timmerfabriek van Nederland...

DNA

Mensen maken de fabriek

Foto’s maken van onze innovaties? Geen probleem! Slimme, duurzame oplossingen kopiëren? Doen we ook niet zo moeilijk over. Er is eigenlijk maar één ding dat we heel graag voor onszelf houden…

Wat dat is?

Onze mensen! Want de vakmensen van Timmerfabriek Neede maken ons bedrijf tot een bedrijf om trots op te zijn!

Door de kennis van onze mensen kunnen we ons echt onderscheiden in gedrevenheid, flexibiliteit en klantgerichtheid. De vakkennis van onze specialisten maakt daarnaast iedere dag opnieuw het verschil bij het ontwikkelen van innovaties waardoor we nóg efficiënter kunnen werken.

Onze mensen maken de fabriek!

DNA

Continue investeren in leren

Biedt je werk nog wel genoeg uitdaging? Waar zitten je verborgen talenten? Wat kunnen we doen om je werk ècht interessant te houden?

Ons doel is om iedere werknemer die voor Timmerfabriek Neede werkt bij òns een welverdiend pensioen te laten halen. We willen mensen graag voor lange tijd aan ons bedrijf binden. Daarom investeren we graag in onze mensen.

We zoeken continu naar verborgen talenten bij onze specialisten, en waar nodig zetten we leertrajecten in om die talenten verder te ontwikkelen. Dat houdt het werk voor onze mensen interessant, afwisselend en uitdagend.

Dat vinden we erg belangrijk. Van goede en tevreden vakmensen wordt Timmerfabriek Neede immers een betere timmerfabriek.

DNA

Morgen weer beter dan vandaag

Bij Timmerfabriek Neede werken we met mensen. En waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Of in ons vakjargon gezegd: waar gehakt wordt, vallen nu eenmaal spaanders.

Zelfs wij maken fouten. Maar kleine foutjes zijn wat ons betreft cadeautjes. Ze helpen ons om ons werk morgen weer een beetje beter te doen.

Natuurlijk zijn we niet op zoek naar fouten, en we vinden het vervelend als zaken niet zo lopen als het zou moeten. Maar we zullen altijd alles op alles zetten om problemen op een goede manier op te lossen. En we lossen ze niet alleen op, we leren ook heel bewust van onze fouten.

Daardoor zijn we morgen weer beter dan vandaag.

Duurzaam

Lees verder

Duurzaam

Gedreven door duurzaamheid

Timmerfabriek Neede is niet alleen duurzaam omdat dat zo mooi klinkt. We zijn duurzaam omdat we de oprechte overtuiging hebben dat we ons werk kunnen en moeten doen op een manier die beter is voor de planeet waarop we samen leven.

En dat doen we dan ook. We gaan bewust om met energie in ons bedrijf, werken met fantastische en milieuvriendelijke houtsoorten, compenseren onze Co-2 uitstoot, en produceren zo het meest energiezuinige en best isolerende onderhoudsarme kozijn van Nederland.

En alles wat we roepen, kunnen we staven met bewijzen. We roepen het dus niet alleen, we hebben de papieren liggen om het ook echt te bewijzen!

Timmerfabriek Neede heeft niet alleen oog voor duurzaamheid, wij worden gedreven door duurzaamheid!

Duurzaam

Samen werken aan een ClimateProof bos

Bij Timmerfabriek Neede koop je geen kozijn, je koopt er Co-2 rechten en je krijgt er van ons gewoon een kozijn bij!

Hoe doen we dat? Mensen die bij ons een ClimateProof kozijn kopen, planten eigenlijk tegelijkertijd een boom in ons eigen nieuwe ClimateProof bos. Voor ieder kozijn een nieuwe boom. Met iedere boom een stap dichter bij een groot, groen ClimateProof bos. Dat bos is geen luchtkasteel, het bestaat ècht. En het groeit!

Onze wens is dat we in Nederland in ons eigen ClimateProof bos kunnen rondlopen. Wandelend tussen rijen aaneengesloten, prachtig groene bomen, geplant door de mensen die ClimateProof kozijnen hebben gekocht.

Op deze manier kun jij zelf een actieve bijdrage leveren aan het voorkomen van ontbossing.

Duurzaam

Vandaag al het kozijn van de toekomst

Timmerfabriek Neede kiest natuurlijk voor het gebruik van duurzaam geproduceerd hout. Op deze manier zorgen we ervoor dat voor elke gekapte boom een nieuwe boom aangeplant wordt. Maar hier stopt het niet voor ons.

Voor onze ClimateProof kozijnen gebruiken we alleen houtsoorten waarvan de groeitijd gelijk of korter is dan de minimale levensduur van het kozijn.

Door voor elk verkocht kozijn een boom aan te planten in ons ClimateProof bos creëren we in feite de grondstoffen die we kunnen gebruiken voor de vervanging van het kozijn in de toekomst. De ultieme invulling van het begrip circulariteit.

Bij Timmerfabriek Neede vind en plant je vandaag al het kozijn van de toekomst!

Innovatie

Lees verder

Innovatie

Artificial intelligence in de fabriek Wij doen het

Bij Timmerfabriek Neede staan product en procesinnovatie nooit stil. We willen de meest innovatieve en slimme timmerfabriek van Nederland zijn.

Papier is in onze timmerfabriek verleden tijd. Onze vakmensen werken met gepersonaliseerde informatie op tablets. Dat zorgt voor overzicht, gestructureerde-, volledige- en altijd actuele informatie voor de medewerkers in de fabriek. Daarnaast is het ook nog eens een stuk duurzamer!

Act on fact: Timmerfabriek Neede werkt niet volgens aannames, maar gebaseerd op feiten. We verzamelen constant big data tijdens ons productieproces. Ons slimme computersysteem wordt daardoor alsmaar intelligenter en daardoor verloopt de productie in onze fabriek iedere dag weer een stukje efficiënter.

Artificial intelligence in de fabriek? Wij doen het!

 

Innovatie

Ieder kozijn zijn eigen chip

Ieder kozijn krijgt bij ons een chip.

Zo kunnen we het kozijn tijdens het hele productieproces met de computer en met tablets volgen, vanaf de opsluitbank tot aan de afmontage.

Maar ook daarna doet de chip zijn werk. Het hele leveringsproces is gedigitaliseerd. Zo weten we ook tijdens het transport precies waar de kozijnen zijn, we zien zelfs wanneer ze afgeleverd zijn op de bouwplaats.

De chip helpt ons ook bij het optimaliseren van ons productieproces. We koppelen de chip aan onze big data. Daardoor weten we alles over het productietraject van ieder kozijn en dat helpt ons iedere dag weer om ons productieproces te verbeteren.

Om het verhaal nog mooier te maken kan iedereen de chip eenvoudig met een mobiele telefoon uitlezen en zo alle informatie over het kozijn terugvinden.

Daarom geven wij ieder kozijn zijn eigen chip!

Innovatie

The computer runs the show

We willen bij Timmerfabriek Neede graag lean produceren. Dat zorgt immers voor een efficiënte productie en een reductie van verspilling. Dat leidt weer tot een daling van de kosten en dat merken onze klanten weer aan de prijs van onze kozijnen.

Timmerfabriek Neede werkt met zelflerende software die met oneindig veel variabelen rekening houdt. Hierdoor werken we altijd volgens de meest efficiënte planning. De computer kijkt dankzij de chips in onze kozijnen dus continue mee tijdens het productieproces en bepaalt zo de beste planning voor de productie van onze kozijnen!

Dankzij de big data die we iedere dag genereren kan de computer inmiddels zo slim plannen dat we zelfs seriematig enkele stuks kunnen produceren. Dat zorgt voor flexibiliteit en voorkomt onnodige verrassingen.

The computer runs the show!

Contact & adres

Zin in een kop koffie en een goed gesprek?

Plan je route

Timmerfabriek Neede

G.L. Rutgersweg 1
7161 PC Neede